top of page
Search
  • Writer's pictureRoma Ro

Govoreći tako, izlazila je kroz vrata i pogledala prema njemu. Ima nešto posebno.

Updated: Oct 18, 2021


17. dio

Ljiljana nigdje nije mogla naći mira. Pregledavala je ured po stoti put i tražila nešto što nije kako treba. Predsjednik je prije nekog vremena ušao u prostor da se sam uvjeri je li sve u redu. Činilo joj se da je zadovoljan. Ured nije tako velik kao njegov, ali si je dala truda da izgleda vrhunski. Čak je preko svoje prijateljice došla do poznate dizajnerice prostora kako bi je pitala za par sitnica. Znala je da je sve u redu. Izašla je iz prostorije i zaputila se prema svom prostoru. Javili su joj da je Max ušao u zgradu i nije htjela da je zatekne unutra. Nije trebala sve to raditi, ali je voljela imati sve pod kontrolom, bez grešaka.

-E, sada Lili čekaj.- pomislila je. Treba biti mudar i ne treba srljati. Sjela je za kompjuter i nastavila raditi svoj uobičajeni posao.

Nekako u isto vrijeme dok je Ljiljana izlazila iz Maxovog ureda, on je ušetao u zgradu. Znao je da će sada početi zvoniti telefoni i da će signalizacija proraditi. Danas mu je prvi radni dan i ulazi na glavni ulaz. Samo malo kasnije, to će se sve promijeniti. Znao je protokole. Ha, ovo mu nije prvi put. Danas će biti zabavno.

-Dobar dan.- rekla je mlada djevojka koja je sjedila na pultu informacija. Mogu li vam pomoći?

-Dobar dan.- rekao je Max predstavljajući se. Danas mi je prvi radni dan. Molim vas da me uputite kamo moram ići. Uvijek je volio ovako dolaziti i predstavljati se. Na taj bi način u vrlo kratkom vremenu upoznavao ljude u svom okruženju, pamtio ih je. Nikad se ne zna tko ti kada treba, sam je sebi govorio. Sa svima je uvijek bio ok. Tako je bilo lakše. Ljudi misle da si im prijatelj. Dobio je informacije kamo mora poći.

-Zahvaljujem se mlada damo, puno ste mi pomogli.- rekao je i otišao.

Naravno da je sve dobro znao i da je sve proučio prije nego je došao danas. Osjećao je skrivene poglede na sebi dok je hodao. No, to ga nije smetalo. Dapače, zabavljalo ga je. Sigurnim korakom krenuo je iz lifta prema tajnici Ljiljani.

-Dobar dan.- pozdravio je.

-O, dobar dan. Izvolite naprijed. Drago nam je da ste s nama.

-Zahvaljujem, meni također. Nakon nekoliko uobičajenih rečenica pri upoznavanju, rekao je: Lijepo Vas molim da mi pokažete gdje mi je ured.

-Naravno. Molim Vas.- rekla je Ljiljana i rukom pokazala smjer u kojem trebaju krenuti. Nakon nekoliko desetaka metara stala je pred jedna vrata i otvorila ih.

-Izvolite uđite, ovo je vaš ured.

Zastao je na vratima. Bacio je brzi pogled po prostoru i zaista je bio više nego ugodno iznenađen. Zaista je bio svjetski. Radio je na različitim mjestima u svijetu i u svakakvim uvjetima. Ovo je bilo u samom vrhu, rekli bi top of top. Brzo se pribrao i rekao.

-Zaista je krasno, puno Vam hvala. Draga Ljiljana, pretpostavljam da je ovdje utkano puno Vašeg truda.

Srce joj je brže zakucalo. To joj se ne događa često. Njegove riječi su joj godile, a ni sama nije znala zašto. Bože dragi, nije moguće da joj se ovaj čovjek sviđa. To si ona na poslu ne dopušta, a ipak nešto nije kako treba.

-Drago mi je da vam se dopada.

-Zovite me Max, molim Vas. Ionako ćemo puno raditi zajedno, nema smisla komplicirati život.

-Hvala Max.- rekla je jednostavno. Onda sam ja za Vas Ljiljana, vjerujem?

-Naravno, draga Ljiljana- govorio je i sjedao za radni stol.

-Ostaviti ću Vas sada malo samoga, a kada vam bude zgodno, molim Vas da me zovete kako bi mogli sve formalnosti srediti.

Govoreći tako, izlazila je kroz vrata i pogledala prema njemu. Ima nešto posebno. Pazi se Lili, budi mudra i oprezna.
90 views0 comments

Comments


bottom of page