top of page
Search
  • Writer's pictureRoma Ro

Ivan je sjedio u svom uredu sam. Nije ga zanimao prekrasan pogled koji mu se pružao prema gradu.

Updated: Sep 20, 2021


13. dio

Ivan je sjedio u svom uredu sam. Nije ga zanimao prekrasan pogled koji mu se pružao prema gradu. Danas je došao ranije nego ostali. Još je sve bilo tiho na zadnjem katu poslovne zgrade gdje se nalazila Uprava. Tu nije nikada bila gužva. Ovdje se nije smjelo dolaziti ako niste bili najavljeni ili onaj tko nije trebao. Svi su pazili kako pričaju, kako se ponašaju. Danas je bio posebno raspoložen, bio je sjetan. Pitao se je li dobro napravio kada je odlučio da se vrati u Hrvatsku. Da se vrati doma. Karijera mu je bila u uzlaznoj putanji i tamo u Americi. Nitko ga nije tjerao. Načuo je za ovo radno mjesto. Počeo se raspitivati, prvo potiho, a kasnije sve intenzivnije. Nakon nekog vremena, kada je bio na jednom sastanku, za rukav ga je primio Alan i pitao ga je li se on zaista ozbiljno misli javiti za to radno mjesto. Tako je znao da se ipak pročulo. Mora priznati, Europa ga je privlačila. Stara, dobra i lijepa dama. Toliko se je mogućnosti otvaralo.

A onda je došao dan kada se je prijavio i počeo pregovore. Nije bilo lako. U Europu htjelo je otići još nekoliko ljudi. Neki su tu vidjeli dobru priliku za napredovanje. Tko dobije posao, biti će glavni predstavnik korporacije na cijelom kontinentu. No, njega napredovanje nije toliko inspiriralo. To je imao i tu. On je želio nešto više. U to vrijeme još se nije znalo gdje će se otvoriti ured. Nakon nekog vremena u užem izboru ostalo je njih dvoje. Emily je bila jaka konkurencija. Zvali su je „Žena koja sve zna“. Nekako su svi mislili da je to radno mjesto njeno. Ona je htjela ured otvoriti u Londonu. Smatrala je da je to optimalno. Svi su se iznenadili kada je na kraju ipak on dobio potvrdu. Njegova vizija poslovanja u Zagrebu dopala se većini koji su odlučivali. I ne samo to, financije su bile puno povoljnije. Danas se može raditi na bilo kojem mjestu na svijetu i možete biti uspješni. I na kraju, eto ga, tu je gdje je. Kako kažu „Vratija se Šime“.

Pomislio je kako mora napraviti još sitne pripreme prije nego što se zahukta dan. Danas će biti veselo. Osim standardnog posla, danas će izabrati svoju osobnu asistenticu - tajnicu svog ureda. Bilo je mnogo zainteresiranih.

-Biti će veselo – rekao je sam sebi u bradu.

U tom trenutku zazvonio mu je telefon na stolu. Podigao je slušalicu i prislonio je na uho. Slušao je i nešto bilježio. Nije puno govorio, pozorno je slušao.

Ni sam nije znao koliko je prošlo vremena kada mu je netko zakucao na vrata.

-Da?!- rekao je na glas.

-Oprostite predsjedniče na smetnji- smirenim glasom rekla je Ljiljana. Samo da vas podsjetim da vam sastanak počinje za pet minuta.

-Hvala Ljiljana, dolazim za minutu.

Tiho je za sobom zatvorila vrata. Ljiljana je bila tajnica Ureda predsjednika Uprave. Imala je nešto više od tridesetak godina. Skladno građena, smatrali su da je zgodna. No, ta ljepota na njenom licu brzo bi se pretvorila u nezgodna, ako joj netko nije bio po volji. Do sada je ona bila glavna. No, novi predsjednik je žalio imati svog asistenta kako je on to rekao. Nije se javila na natječaj. Mudro će ostati u sjeni svojih ovlasti, ali neće se dati maknuti. I dalje je željela imati sve pod kontrolom. Još će vidjeti što će se dešavati. Ipak je ovo njen teren. Neće ga prepustiti tako lako.

Kada je Ivan izašao, blago je pogledala prema njemu sa laganim osmijehom broj pet, kako je to ona nazivala. Baš kao sa Chanelom 5, nema greške.

Krenuli su prema dvorani za sastanke. Koračao je sigurnim korakom ispred nje. Otvorio je vrata i ušao u prostoriju. Ova dvorana nije bila velika. Namjerno je nju izabrao za razgovor sa kandidatima. Činila mu se uljuđeno. Nije htio ostaviti hladan dojam na ljude koji su mu dolazili. Želio je izabrati najboljeg od najboljeg.

-Dobro, sada je devet sati, možemo krenuti. Molim vas, Ljiljana, pozovite prvoga neka uđe-rekao je.

U ruci je imala popis. Na trenutak je izašla iz prostorije. Nakon nekoliko trenutaka ponovo je ušla u prostoriju, ali ovaj put ne sama. Za njom je ušla elegantna djevojka u poslovnom kostimu. Ponudila joj je mjesto gdje će sjesti. Nakon toga, razgovor je mogao početi.63 views1 comment

1 Comment


ana.macak97
Sep 21, 2021

Veoma zanimljivo poglavlje 💜💜💜

Like
bottom of page