top of page
Search
  • Writer's pictureRoma Ro

Kada je došao novi predsjednik, mnogo toga se je promijenilo.

Updated: Oct 4, 2021


15. dio

Kada je došao novi predsjednik, mnogo toga se je promijenilo. Činilo se kao da je sve došlo u svoj red. Više u Upravi nije bilo tako nemira, direktori su se pritajili i nisu se više javno svađali jedni s drugima. No, svi su znali da je to samo prividno. Nitko se još nije usudio istupiti prvi s neslaganjima. Ivan to ne bi svakako tolerirao. Kada je prvi puta sazvao sastanak, svi su sa zanimanjem došli vidjeti i čuti tko je pred njima i što bi moglo dalje biti. No, tada su shvatili da ne trebaju baš biti sigurni za svoja radna mjesta. Ukratko, najavljene su promjene u strukturi i u samom načinu poslovanja. Ukratko, red, rad i disciplina. Rekao je na kraju predstavljanja jasno i glasno: „My way or your highway“. Mnogi su izašli zamišljeni, znali su što to znači. Međusobno su potiho šaputali da je on ipak došao sa zapada i da sigurno neće biti milosti. Nisu vlasnici njega poslali ovamo samo tako. Sigurno će se sve promijeniti.

-Molim Vas Ljiljana da mi pripremite zapisnik. Htio bih još jedanput u miru pogledati papirologiju prije nego što donesem odluku. - rekao je Ivan.

-Svakako predsjedniče. –rekla je kratko Ljiljana.

Krenuli su niz hodnik prema svojim uredima. Hodali su jedno kraj drugoga, kada ju je upitao.

-I što Vam se čini? Kakvi su danas bili kandidati?

-Moram priznati da ih je par bilo zaista interesantnih.

-U pravu ste. I ja tako mislim.

Ponadala se je da će nešto pobliže reći, međutim razgovor je krenuo u drugom smjeru i tako nije saznala ništa pobliže.

Skrenula je prema svom uredu. Znala je što će prvo napraviti. Sada će najprije uništiti ono glupavo derište koje se nije javljalo i preuzimalo njene pozive.

-Što ti misliš zašto si tu? Da sjediš tu na stolcu i pokazuješ svoju frizuru. – siktala je Ljiljana prema Juliji koja je sjedila i nije znala što ju je sada spopalo.

-Ako ne misliš raditi idi doma! Što je tebi? Mobitel mi je stalno zvonio dok sam bila s predsjednikom na sastanku. Da ti se to više nikada nije dogodilo! Nikada, čuješ li me, ili ti obećavam da ovdje nećeš dugo biti. Za to ću se osobno pobrinuti. – govorila joj je u lice, nagnuta preko njenog radnog stola. Nije htjela da je čuju ostali kako joj prijeti.

-Oprostite, bila je gužva i …

-Ne želim slušati tvoja bezvezna opravdanja. Valjda si razumjela što sam ti rekla.

-Oprostite. Neće se ponoviti.

-I ja tako mislim. – rekla je Ljiljana javljajući se na mobitel koji joj je zvonio.

-O Bože, hvala ti. U zadnji tren sam spašena od ove aždaje. Mislila sam da će me progutati preko stola. Nije humano raditi sa ovom ženom. Nije ni čudo da mi otpada kosa od stresa koji proživljavam svakodnevno s njom.

-Halo?!? Izvolite.

Slušala je što su joj govorili u mobitel i krenula dalje prema svom radnom stolu. Imala je što raditi. Morala je što prije završiti zapisnik, posložiti papirologiju koju je trebala priložiti uz njega. Nije htjela pogriješiti ni u kom pogledu. Kada predsjednik primi svog osobnog asistenta, neće više biti tako direktno s njim u kontaktu. Više će raditi za članove uprave. Zato je htjela ostaviti što bolji dojam. U poslu je težila savršenstvu. Zato je ove curice koje dođu i misle kako su vrijedne silno živciraju. Međutim, dobro dođu da izbaci stres koji joj se povremeno nakupi. Sjela je za svoj stol i počela raditi. Još će svi oni vidjeti tko je Lili.73 views0 comments

Comments


bottom of page