top of page
Search
  • Writer's pictureRoma Ro

Morao je izaći, više nije imao vremena čekati i promatrati. Kao svaki lovac na plijen, umirio se.

Updated: Oct 31, 2021


19. dio

Stajao je pokraj bazena i brisao se ručnikom. Morao je izaći, više nije imao vremena čekati i promatrati. Kao svaki lovac na plijen, umirio se. Ukoliko ne uspije ovaj put napraviti kontakt, potiho će se raspitati tko je ta djevojka koja sada pred njim pliva u bazenu. Međutim, znao je da to neće lako proći, jer nije imao puno njih koje je to mogao pitati, a i konkretniji opis ne može reći. Zapravo je nije dobro ni vidio. Plivaća kapa na glavi, jednodijelni kupaći kostim i zgodno tijelo. Možeš misliti opisa i kako bi odmah pogodili tko je to.

Dok je tako razmišljao, sreća mu se osmjehnula. Super, napokon je krenula vani. Nema ni ona puno vremena ili je već dugo ovdje.

-Dobar dan- rekao je pristojno. Nadam se da Vas nisam puno ometao u plivanju?

-Dobar dan, sve je u redu. Navikla sam da nisam baš svaki put sama u bazenu . Danas je bilo sreće pa nije naišao još netko i ugurao se plivati.

-Ma da?!- Što i to znaju napraviti? Ne vidim da se tada normalno može otplivati.

-U pravu ste. Ali i to se dogodi.

-Bože, kako sam nepristojan. Da se predstavim, ja sam Max - govorio je svoje ime dok je pružao ruku.

-Ela. Drago mi je što smo se upoznali. Nisam vas ovdje viđala, ne dolazite često?

-A, ne. Relativno sam novi u firmi, vjerojatno zato.

-Pa da, onda razumijem.

Dok su tako razgovarali, Ela se na brzinu obrisala i skinula kapu s glave. Njena duga crna kosa prosula joj se po ramenima i leđima. Maxa je zapljusnula tako reći u lice njena spontanost i ljepota. Za trenutak je ostao nepomičan promatrajući je. Nije htio biti nepristojan. Nikako ne smije pomisliti da u nju bulji. To bi je moglo uplašiti, a on to ne želi.

-Bilo mi je drago da smo se upoznali.- govorila je Ela i brzim korakom krenula prema garderobi. Znala je da ne smije ostati predugo, jer je imala još toliko toga za obaviti. Kroz glavu joj je prošla misao. Zgodan je, nema što. A i nekako drugačiji.

-Ela,- čula je svoje ime- i meni je neizmjerno drago da smo se upoznali. Na brzinu je uzeo svoje stvari u ruke i krenuo za njom. Ne bi htio biti nametljiv, moram vas pitati na brzinu, biste li imali vremena sutra, prekosutra popiti kavu sa mnom? Vidim da sada nemate više puno vremena, a i sam sam u stisci s njim, pa…

Zaustavio se na trenutak kako bi vidio reakciju na ovo iznenadno pitanje. Znao je da je mora pustiti samo jedan trenutak, a onda je nastavio dalje s nagovaranjem. Ovo je bio prokušani recept dobiti ono što hoće.

-Ovdje sam novi, kao što znate. Oprostite, nemojte se prestrašiti, nisam nikakav nasilnik. Poznajem još vrlo malo ljudi, nekako mi se čini da bi mogao to izmijeniti. Uputio joj je jedan osmijeh, spuštajući ramena i gledajući prema dolje.

Ela je zaustavila svoj pogled na njemu. Vidjela je da je on to znao i osjećao. Nakon nekoliko trenutaka pogledao ju je direktno u oči, čekajući odgovor. Kroz glavu joj je kao munja prošlo da ga odbije. Međutim, već u drugoj sekundi se je upitala zašto. Bio je uljuđen, stvarno nije bio napasan. Bio je nekako simpa. Iskušenje je bilo veliko. Ha, što sada?

-Da razumijem,- čula je sebe kako govori. Teško je, kada si novi, na brzinu upoznati ljude. Nisam Vas do sada vidjela da dolazite po kavu u kafić.

-U pravu ste, vremena je malo, a i nekako sam na drugom kraju zgrade. Nije mi uz put. Naravno, što ne znači, ako se dogovorimo da neću doći.

-Ok. Može sutra u pola dvanaest, zašto ne.- govorila je i slušala svoj glas. Nije mogla vjerovati da je pristajala.

-Hvala ti Ela, smijem li ti tako reći?- pitao je Max. U glavi mu je bila samo jedna misao. Ne smije pogriješiti. Ne smije je prestrašiti. Čekao je bez daha odgovor.

-Ha, naravno. Sada kada smo se upoznali, mislim da će to biti u redu. Rekla je to i na brzinu otvorila vrata hodnika koji je vodio prema garderobi.

-Hvala ti, hvala. Baš si super. Iskreno, bojao sam se da nećeš prihvatiti poziv. Iskreno, osvježila si mi dan.

-Sve ok.- rekla je na brzinu. Vidimo se sutra.

Max je gledao za njom dok je odlazila brzim korakom od njega. Danas je imao sreće. Dan mu je poprimio nekako drugu energiju. Iako nije navikao na odbijanje, danas nije bio siguran da će uspjeti u svom naumu. Ova curkica je, čini mu se, malo drugačija nego ostale. Znao je da je u pravu, vrlo rijetko je griješio. Dobro, sutra je novi dan. Usne su mu se lagano osmjehnule. Krenuo je i on prema garderobi.

57 views0 comments

Comments


bottom of page