top of page
Search
  • Writer's pictureRoma Ro

Tako govoreći, prišle su automobilu.

Updated: Aug 29, 2021


8. dio

Tako govoreći, prišle su automobilu. Ela je stisnula daljinski i čule su kako su se vrata automatski otključala. Sjele su u auto i nedugo nakon toga izašle su iz garaže poslovne zgrade na cestu.

Promet je u ovo vrijeme u gradu još uvijek bio gust. Automobili su plazili po cesti. Svaki je išao prema svom odredištu. Ljudi koji su bili u njima morali su se pomiriti sa situacijom. Neki su se žurili, bili nervozni što ne mogu voziti kako bi oni htjeli. No, od toga im je bila slaba korist.

Ela je u automobilu uvijek imala upaljen radio i lagano slušala glazbu. Voljela je radio postaje gdje su uglavnom svirali glazbu, a malo govorili. Krenula je prema centru. Rijetko je išla u tom pravcu preko dana, ali danas je bilo drugačije.

-Kamo ćemo draga?

-Ne znam, kamo god hoćeš.- reče Andreja.

-Razmišljam hoćemo li ići u Gornji grad ili dolje, što misliš?

-Toliko sam zapravo umorna da bi mi ustvari sada više godilo neko mirnije mjesto, bez gužve.

-Može i meni odgovara. Samo, gdje ćemo gore parkirati. Sve je požutilo, kao da su na vlasti liberali.

-Hahaha!!! Ti nisi normalna. Idemo onda u Revelin.

-Gdje ti je sada pa to?- začuđeno upita Ela.

-To je na Šestinama. Imaju odličnu terasu.

-Sad sam znatiželjna i baš bi htjela vidjeti taj kafić.

-Ako hoćeš, možemo i u Lagvić. On je malo dalje.

-Nisam gladna, samo mi treba zraka. Toliko dugo budem u uredu na onom suhom zraku da nekad poželim šetati po kiši.

Andreja ju je pogledala sa smiješkom u očima. Mogla ju je u trenutku zamisliti kako gaca po lokvicama na cesti, a u ruci drži onaj svoj ogromni kišobran. Kao da će sa njim poletjeti u zrak, a zatim se polagano, polagano spuštati na zemlju. No, bilo je baš suprotno, jer je uvijek pazila da joj kosa što manje pokisne kako se ne bi pretvorila u nešto što bi jedino frizerka mogla popraviti.

-Ok, onda idemo u Revelin.

Lagano su se izvukle iz centra i gužve, te su krenule prema Sljemenu. Prošle su Langov trg i lagano klizile Medveščakom prema Gupčevoj zvijezdi. Na trenutak su zastale s razgovorom. U istom trenutku su pogledale prema katedrali i parku Ribnjak. Zagrebačku prvostolnicu gledale su sa zadnje strane. Nije to ništa neuobičajeno za Zagrepčane. Navikli su je gledati i voljeti sa svih strana.

-Znaš, mogle bi skrenuti tu gore u Mlinarsku, a onda preko Jurjevske ulice i Cmroka izaći gore na Prekrižje. Nekako mi je taj put drag.- više za sebe rekla je Andreja. Naravno, ako ti nije tlaka.

-Nikako draga moja, tvoja želja meni zapovijed. Jesi li sigurna da želiš ići tim putem??94 views1 comment

1 Kommentar


ana.macak97
24. Aug. 2021

Koliko su njih dve predivne i koliko se razumeju 🧡🧡 wow

Gefällt mir
bottom of page