top of page
Search
  • Writer's pictureRoma Ro

U jednom trenutku nastao je tajac, svi su imali čaše na ustima. Kako su je samo svi slušali.

Updated: Sep 12, 2021


12. dio

-A sada akcija!!!- crvenokosa Sanja vikala je iz sveg glasa. Stajala je na sred stola i mahala rukama kao da dirigira.

-Ajde, ajde zlato moje…pjevala je Severina iz zvučnika. Svi su glasno pjevali i prostor kafića se orio. U prostoru je bilo sve zagušljivije, buka je bila sve jača, a ekipa sve glasnija.

-Kaj je? Molim da nitko ne zabušava! Čaše u zrak molim!!! Sve moraju biti pune, nema švercanja. Jedan, dva i tri!!! Iiiiiiiiiiiiiii, sad do dna.

U jednom trenutku nastao je tajac, svi su imali čaše na ustima. Kako su je samo svi slušali. Atmosfera se po malo nabrijavala. Kada su cure došle u kafić u prostru je bila mirna atmosfera. Kako je vrijeme prolazilo, društvo se po malo okupljalo i sve je postajalo bučnije. Dogovorile su se da će ovo biti njihova večer, da neće biti tužnih misli, a kamo li tužnih razgovora, nego da će se ženska ekipa večeras zabaviti. Sve su došle solo i o dečkima je razgovor bio strogo zabranjen. Naravno, samo o njihovim dečkima. U zabavu se ubrajalo da su mogle, a nisu morale, očijukati s muškim svijetom koji im se svidio u tom trenutku. No, osnovno pravilo je bilo da je večeras zabava i da je nitko, baš nitko nije smio pokvariti. Pila se samo jedna vrsta pića, nadglasana većinom glasova u samom početku. Svi ostali koji su dolazili kasnije morali su piti isto. Nakon nekog vremena, njihov stol je bio prepun punih čaša, koje su stizale na stol, a da više nisu ni znale ni od kuda i ni od koga. Sve je nekako krenulo kada su počele plesati. Glazba je bila odlična, a dobar ritam je napravio svoje.

Ispočetka su plesale same, no nakon određenog vremena bile su primijećene i dečki su se po malo počeli približavati. Uključivali su se među njih i tako su nakon određenog vremena svi glasno pjevali i plesali.

Tina je cijeli tjedan učila po čitav dan i ova večer će joj dobro doći da se malo opusti i zabavi. Ekipa je stvarno bila odlična. Sanja je to stvarno dobro smislila. Dogovorile su se da će se naći u Tkalčićevoj ulici, popularno zvanoj Tkalča i da će se onda zaustaviti gdje im se bude svidjelo.

-Draga, ovo je opako. Pogledaj samo Mariju i Kristinu kako čagaju.- Sanja joj je vikala na uho.

-Da, da. Priznajem ovo je ispalo ludo. Iskreno, nisam se baš nadala da će biti ovako dobro.- rekla je Tina.

-Mislim da te onaj tamo tip cijelo vrijeme gleda draga moja. Jako je zgodan.

-Ma daj, cuga ti je udarila u glavu. Večeras svi gledaju tebe draga, ti si meštar zabave.

-Ne bih imala ništa protiv. A da malo odem do njega, onako, kao uz put?!? Da vidim kako diše. Nećeš zamjeriti?

-Nipošto draga, samo naprijed. Iskreno, priznajem, u pravu si. Baš je zgodan.

-Bilo bi super kada bi se zainteresirao. Evo, ako je beskućnik, povela bih ga k sebi doma.

-Sanja, ti nisi normalna.

-I nisam. Ne znam zašto se izbezumim kada mi ovakav tip stane na put. Tinčica, on i ne sluti koliko bi mi bilo drago da je večeras zaboravio ključ svog stana i da nema gdje prenoćiti. Idem, idem vidjeti mogu li ga spasiti. Ja sam humanitarka!!!- vikala je odlazeći prema njemu.

-Je, duša ti je velika.- dok joj je Tina to vikala, ona se je udaljavala prema frajeru koji je stajao po strani na šanku. Pobudio je žensku znatiželju, jer je više pogleda išlo prema njemu. On je bio jedan od rijetkih koji im se nije približavao cijelu večer. Vidjela je kako mu je Sanja prišla. Sigurno je nešto na brzinu izmislila i pitala ga, kako bi mogla nastaviti razgovor s njim. U tome je bila prava maherica. Bila je zabavna. Nadam se da se neće uvaliti u nekakvu nevolju večeras. Okrenula se prema ekipi i nastavila je pjevati i plesati. Više nije obraćala pozornost na njih.95 views1 comment

1 Comment


ana.macak97
Sep 06, 2021

Dopada mi se opis prostora kao i same ženske a i muške ekipe bogami 💜💜💜

Like
bottom of page