top of page
Search
  • Writer's pictureRoma Ro

Uzela je mobitel u ruke i pogledala tko je zove. Nije bio Hrvoje.

Updated: Sep 6, 2021


11. dio

Uzela je mobitel u ruke i pogledala tko je zove. Nije bio Hrvoje. Zvala ju je Sanja. Dora je sve njene prijateljice proglasila ružnim ili neuglednim. Iz čiste ljubomore. Tko god je imao zrno pameti u glavi, znao je da to nije istina.

-Halo!!! Bog draga.- rekla je Tina.

-Bog, kaj se ne javljaš???

-Ma, daj me pusti, upravo me je Dora masirala i držala mi prodike.

-Ha, znam. Sigurno je rekla da te zove jedna od tvojih ružnih prijateljica. Ona stvarno nije normalna. Znaš, kad bolje razmislim, mislim da je ona opasna ženska. Uhvatila ti se starog kao pijan plota i ne pušta ga. Daj Tina, kaj će je stvarno tvoj stari ženiti?!?

-Bože me sačuvaj.

-Znaš, mislim da trebaš nazvati malo svoju mamu.

-Već duže vremena o tome razmišljam. Kad mi ne bi pravila cijelu frku oko moga života, već bih to sredila. Uglavnom, kada mi ona tamo još malo dosadi, prirediti ću joj zabavu kakvu dugo nije imala.

-Ma pusti sada njih. Daj mi reci što se dešava s tobom i Hrvojem?

-Hoćeš iskreno. Stvarno ne znam.

-Kako to misliš?- upita je Sanja.

-Znaš koliko sam zaljubljena u Hrvoja. Cijelo tijelo mi se strese kada ga vidim. Kada me poljubi, kako kaže pjesma, izgubim pamet. No, nešto se je desilo tamo na Cvjetnjaku. To si ne znam objasniti, ali osjećam u zraku da tu ima nečega.

-Jesi li ga pitala kaj mu je?

-Ma, jesam.

-I?

-Ništa mi ne spominje. Kaže da me ludo voli, da me ljubi, kako stalno misli na mene.

-A kada ćete se vidjeti?

-Bili smo neki dan na cugi. Sve je izgledalo normalno.

-Dobro, kaj te onda briga?

-Ne znam, naprosto ti to ne mogu objasniti. Taj osjećaj, kao da mi nije nešto rekao, kao da ga to brine. No, poslije nekog vremena, zaboravila sam na to i bilo nam je super.

-Eto vidiš. Mislim da se nemaš kaj brinuti oko te Kate, jel' se tako zove? Kada ćete se ponovo vidjeti?

-Nisam baš sigurna. No, kada ti tako kažeš, neka i bude. Nismo se baš konkretno nešto dogovorili. Baš sam mislila da me zove Hrvač kad je zvonio mobitel. Znaš i sama da moram štrebati za ispite. Voljela bih to srediti sve u roku, kako bi mi ljeto bilo slobodno. Znaš draga, jedva čekam otići na more. Volim Zagreb, ali kad dođu vrućine, ništa mi ne može zamijeniti onaj osjećaj kad se hitiš u more. Što ima kod tebe?

-Pusta dosada. Osim što štrebam kao i ti i pišem puste seminare u mom skromnom životu nema trenutačno nikakvih uzbuđenja. Moramo izaći malo vani jednu večer, samo mi ženske. Razmisli kada će ti biti dosta štrebanja i javi mi se. Možda bi bilo bolje da ja to sve organiziram. Nazvat ću cure i sve dogovoriti. Javim ti. Najvjerojatnije u subotu. I ne želim čuti da ne možeš.

-Pa, nisam baš sigurna.

-Ma daj Tinčica, nemoj zafrkavati. Do subote se ubij s knjigom, a onda idemo negdje vani ružiti. Ne želim čuti ne. Evo, zvoni mi druga linija. To je Silva. Moram joj se javiti, sigurno je nešto važno kada me ovako uporno zove. Draga ćaos!!! Čujemo se, pusa.

Tina nije više ništa uspjela reći. Sanja je odjurila kao vjetar. Stvarno će morati s njom u subotu vani. U ovom trenutku joj se baš i nije dalo, ali znajući Sanju, svako odbijanje bila bi nemoguća misija. Tako razmišljajući uzela je knjigu u ruke i počela je čitati. Misli su joj otišle u drugom smjeru.86 views1 comment

1 comentario


ana.macak97
04 sept 2021

Sve više i više mi se svidja ova pričaa 💜💜💜 Likovi su fantastični

Me gusta
bottom of page